Xirriquiteula teatre
Xirriquiteula 25 anys
25 ANYS fent teatre de sala
i de carrer per a tots els públics
Butlletí informatiu / Abril-Juny 2011
 

QUÈ HEM FET AQUEST MES DE MARÇ?


Hem estat actuant a la Fundació Miró amb el nostre clàssic CONTES DEL CEL amb el que ja hem arribat als 900 bolos! Els darrers dies d'actuació l'obra ha estat interpretada en llenguatge de signes per a sords, cosa que ha estat una nova experiència per nosaltres! Les funcions han estat tot un èxit potser perquè, com explica la Iolanda, l'espectacle té molta màgia i això fa que no passi mai de moda.

Les GIRAFES van viatjar fins a Canàries on van participar a la cavalcada infantil de Carnestoltes a Las Palmas de Gran Canaria.

I els RESIDUAL GURUS s'han quedat més aprop però també van destacar per la seva bona música i posada en escena en el Festival del Carrer dels Músics de Vila-Real.

Ja hem fet 900 bolos de Contes del Cel
Ja hem fet 900 bolos de Contes del Cel

 

PROPERES ACTIVITATS: ANEM A ISRAEL!


Durant el mes d'abril viatjarem amb PAPIRUS fins a Israel on el públic del Haifa International Festival for Children's Theatre tindrà la ocasió de conèixer i gaudir l'espectacle que protagonitzen la Pap i en Rus, un missatge en positiu contra les guerres.

Les GIRAFES tornen a Canaries, aquesta vegada per passejar-se pels carrers de la ciutat d'Arrecife (Lanzarote) en el marc de la cinquena edició del Festival d'Arts Escèniques Malpaís.

L'any 2006 PAPIRUS ja va viatjar a l'Orient Mitjà, per actuar a Síria i al Liban
L'any 2006 PAPIRUS ja va viatjar a l'Orient Mitjà, per actuar a Síria i al Liban

 

LA RUTA DE L'EXPOSICIÓ


Continua la ruta de la nostra exposició commemorativa que van fer l'Alberto i la Iolanda en ocasió dels 25 anys de Xirriquiteula.

L'exposició està dividida en diferents àrees i tracta d'explicar les creacions de Xirriquiteula durant aquests anys i permeten descobrir  d'una manera visual i interactiva el món de darrera els escenaris.

  Mostra d'Igualada. Del 6 al 10 d'abril
  De dimecres a divendres: de 19 a 21 h
  Dissabte i diumenge: d’11 a 14 h i de 18 a 21h
  Lloc: Sala Municipal d’Exposicions “La Sala”

  Festes de Maig de Badalona. 11 de maig
  A la Rambla, durant tot el dia

Si voleu portar l'exposició al vostre poble o teatre, contacteu-nos!

L'exposició és molt visual i interactiva
L'exposició és molt visual i interactiva

exposició dels 25 a Viladecans
Les criatures disfruten especialment l'espai del camerino

 

NOVETATS DE “CALL ME MARIA”


Com ja us anunciavem al darrer butlletí, seguim amb l'aventura de CALL ME MARIA, un nou espectacle de circ dirigit per Adrian Schwarzstein en el que des de Xirriquiteula ens hem encarregat de la producció. Després de les actuacions al Cirque de Noël de Graz i el Theatre Durance de Chateau Arnoux, tenim més actuacions previstes a Montpellier i al Porsgrunn International Theatrefestival de Noruega. CALL ME MARIA està inspirat en l'arribada dels mariners americans a la Barcelona dels anys 50, i es podrà veure al mes de juliol en el marc del Festival Grec.

Podeu seguir l'aventura més d'aprop des de la web i el facebook de l'espectacle!


www.callmemaria.com
www.facebook.com/callmemariacircus

Actuació de Call me Maria al Cirque de Noël de Graz (Austria)
Actuació de Call me Maria al Cirque de Noël de Graz (Austria)

Actuació de Call me Maria al Cirque de Noël de Graz (Austria)
Maria té captivats a tots els visitants del bar Manolo

 

ENS ESTEM DESPERTANT AL 2.0


Som conscients que ens ha costat, però tranquils! Poc a poc ens hi anem posant i ens anem despertant al 2.0. De moment, la setmana passada vem inaugurar el nostre perfil de facebook on podreu anar seguint les nostres activitats de manera més continuada.

Us recordem que ens podeu trobar també al nostre canal youtube.

Ara ja ens podeu trobar al Facebook
Ara ja ens podeu trobar al Facebook

 

GUANYEM EL PREMI GUINEUETES PELS NOSTRES 25 ANYS


Xirriquiteula Teatre hem estat guardonats en els Premis de la Nit de les Guineuetes per la nostra trajectoria com a companyia. La Nit de les Guineuetes va ser una festa oberta al públic que es va celebrar al Teatre Zorrilla el dia 25 de març i on hi van assistir la Iolanda i el Dani com a representants de la companyia.

Podeu veure l'entrega del Premi Guineuetes a la web de Badalona Noticies (minut 14:15)

La Iolanda i en Daniel rebent el premi
La Iolanda i en Daniel rebent el premi
 

FEM MEMÒRIA... COM VA NÉIXER PAPIRUS


L'espectacle PAPIRUS, nascut com un experiment, va significar un pas endavant i una obertura cap al món de la companyia.

També va ser un punt d'inflexió en el teatre infantil a Catalunya, ja que va demostrar que els nens també poden veure obres amb contingut i que són un públic obert a veure coses diferents. 

El projecte es presentava com un risc: una obra sense paraules que tracta sobre la guerra i amb el paper com a únic element.

La història es va anar creant a mida que els actors van anar experimentant, ells no sabien de què anava l'obra, simplement es van deixar portar. Es van inspirar en l'observació d'experiències que suggestionaven als actors per entrar en l'univers de l'obra. Després d'aquest llarg escalfament, van començar a treballar per traduir tot aquest material en accions corporals i finalment es va anar perfilant amb altres detalls com la música.

Segurament, la màgia de l'espectacle recau precisament en que ha nascut d'un intens procés de creació i no d'un guió prestablert.

L'equip artístic de PAPIRUS el dia de l'estrena
L'equip artístic de PAPIRUS el dia de l'estrena l'any 2004

En Maus, durant un assaigEn Maus, durant un assaig

 

XIRRIQUITEULA TEATRE, S.L.
Ap. Correus, 44 · 08911 Badalona (Barcelona)
Tel. / Fax (+34) 93 389 43 87 • Skype: “xirriquiteula” • info@xirriquiteula.com


Amb el suport de:

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya Amb el suport de l'Institut Ramon Llull Con el apoyo del INAEM