Xirriquiteula teatre
Xirriquiteula 25 anys
25 ANYS fent teatre de sala
i de carrer per a tots els públics
Butlletí informatiu / Juliol - Setembre 2011
 

REPÀS DE BOLOS

Comencem pel començament: què hem fet i què farem.

PAPIRUS va estar a ISRAEL en el Haifa International Festival for Children's Theatre. Un cop més, vam poder comprovar que tenim entre mans una història que no té fronteres, que emociona gent de cultures d'allò més alllunyades. En definitiva, que toca el cor de les persones.

A vegades pensem que PAPIRUS ja ha complert el seu cicle, que ja podem guardar-lo a l'armari. Però sincerament, ens engresca tant veure com gent a qui no entenem quan parla, s'emociona amb el que diem sense paraules... que pensem que l'espectacle té corda per molt temps!

De fet, aquest estiu tornem a còrrer per França, on farem una gira per 10 localitats d'arreu del país.

 

GIRAFES en els últims mesos ha visitat Suïssa, Canarias, Castelló i Sabadell. Aquest estiu també anirà a França, visitant el festival ARGILLA d'Aubagne. A Catalunya, visitarà poblacions com Mataró, Igualada i Taradell.

 

vista del festival de HAIFA
Vista del festival de HAIFA (Israel)

vista del festival de HAIFA
Les Girafes en un descans entre bolo i bolo a HARSTAD (Noruega)

NEIX OBSIDIANA _ ACOMPANYAMENT D'ARTISTES

OBSIDIANA és una plataforma d’acompanyament d’artistes que estem creant des de Xirriquiteula Teatre. És el fruit d’un procés natural d’emancipació de la nostra oficina interna, que des de fa més de 5 anys s’ha anat consolidant en la gestió i difusió tant nacional com  internacional.

I què passarà amb XIRRIQUITEULA?

Separem la part artística (XIRRIQUITEULA) de la part de gestió (OBSIDIANA) i ara cadascú es centrarà en l'activitat que sap fer millor.

Sentim la necessitat de posar en valor la feina que fa l'oficina, creant una marca pròpia que dóna servei a diversos artistes amb qui ens sentim propers. Des d'aquesta oficina de Xirriquiteula (que ara passarà a dir-se OBSIDIANA) fins ara hem ajudat a la creació d'espectacles tan diferents com RESIDUAL/GURUS i CALL ME "MARIA".

Què és la “OBSIDIANA”?

La obsidiana negra és una pedra que té les propietats de:

  • Desvetllar allò que està ocult
  • Aclarir idees i portar a la realitat sensacions i nocions adormides en la profunditat de l'inconscient.
  • Alliberar els sentiments oprimits, perquè puguin ser canalitzats de noves formes, com la creativitat i l'art.

Què és l'ACOMPANYAMENT ARTÍSTIC?

Tal com ja apunta el significat propi de la pedra, el rol d’OBSIDIANA és essencialment ser l’element facilitador,  un company de viatge en un procés creatiu que comença amb una idea sense forma i culmina en un espectacle que pot ser disfrutat per part del públic.

Pel camí, ens encarreguem de tasques de pre-producció, producció, cerca de finançament, gestió administrativa, organització logística, comunicació, venda i difusió… en definitiva, coordinem tot allò que el públic no veu quan disfruta d’un espectacle.

call me "maria"
Des de l'oficina de Xirriquiteula, que ara passarà a dir-se OBSIDIANA, hem ajudat a la creació d'espectacles tan diversos com RESIDUAL/GURUS i CALL ME "MARIA"


call me "maria"
Arran de la creació de l'espectacle, els RESIDUAL/GURUS han acabat creant la companyia KARAM, i ara estem molt contents de tenir-los per casa.

 

PER FÍ ESTRENEM “CALL ME MARIA” !

Han estat molts mesos de treball, pre-producció, producció... i sobretot últimament de fer bolos internacionals (Àustria, França, Noruega, Itàlia) que han posat en solfa l'espectacle.

El festival Al Carrer de Viladecans ha estat l'última parada d'aquesta etapa i ens ha donat la confiança i l'oportunitat per a fer l'estrena a casa nostra.

Ara per fí, desembarquem CALL ME "MARIA" a Barcelona!

Serà al FESTIVAL GREC, que és co-productor de l'espectacle, del 9 al 16 de Juliol (al Mercat de les Flors).

També podreu veure'l a la FIRA DE CIRC de La Bisbal el dia 17.

Esperem que pugueu disfrutar d'aquesta festa de circ, teatre i rock'n'roll: un revival de la Barcelona dels anys 50 que segur que us posarà de molt bon humor!

Aprofitem per donar gràcies a totes les persones i entitats que han fet possible arribar fins aquí.

call me "maria"
Maria té captivats a tots els visitants del
Bar Manolo a CALL ME "MARIA"

LES VOLTES DELS RESIDUAL/GURUS

Aquesta temporada d'estiu els GURUS sembla que acabaran parlant holandès i tot!

El públic d'Holanda haurà tingut 3 ocasions diferents per a verue'ls: al maig van estar al VAN GOGH MUSEUM d'Amsterdam, al juny a l'OEROL FESTIVAL, i a l'agost tornaran per estar al LOWLANDS FESTIVAL, un dels grans festivals de música i teatre de referència del país.

A més també han visitat França (FESTIVAL LES TOMBÉES DE LA NUIT, FESTIVAL BAULE D'AIRS) i Txèquia (UNITED ISLANDS OF PRAGA) entre d'altres.

Paral·lelament l'espectacle està creixent bolo rere bolo: els GURUS no paren de buscar nous elements per interactuar amb el públic i sobretot, per fer arribar el seu missatge al món.

 

residual / gurus
Aquest RESIDUAL/GURUS s'ha marejat de tant de donar voltes?

NOU PROJECTE:
XIRRIQUITEULA & LA TRESCA I LA VERDESCA

Tot just acaben d'entrar al taller, com qui va a passar la tarda amb els amics per pintar, improvisar i riure una estona.

Estigueu ben atents, perquè és avui que la cosa comença a bullir: Xirriquiteula i La Tresca s'ajunten per a crear "PER UN INSTANT: un concert per tota la família"!

(... continuarà)

 

assaig de la tresca i la verdesca
Coneixeu La Tresca i la Verdesca?
   

XIRRIQUITEULA TEATRE, S.L.
Ap. Correus, 44 · 08911 Badalona (Barcelona)
Tel. / Fax (+34) 93 389 43 87 • Skype: “xirriquiteula” • info@xirriquiteula.com


Amb el suport de:

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya Amb el suport de l'Institut Ramon Llull Con el apoyo del INAEM