Xirriquiteula teatre
Xirriquiteula 25 anys
25 ANYS fent teatre de sala
i de carrer per a tots els públics
Butlletí informatiu / Octubre - Desembre 2011
 

REPÀS DE BOLOS

En aquest butlletí ens fa molta il·lusió parlar-vos de nou dels llocs remots on s'ha representat PAPIRUS. Si l'altra vegada us explicàvem que havíem visitat Israel, aquest cop PAPIRUS ha estat al FESTIVAL MINDELACT de Cabo Verde. És la primera vegada que el nostre espectacle trepitja terres africanes (encara que no hagi estat al continent) i en tornem més que contents.

La sala va estar plena de gom a gom, amb una reacció fabulosa del públic (que van disfrutar més que mai amb l'espectacle). PAPIRUS era un dels plats forts del festival i fins i tot vam comptar amb la presència de la Primera Dama del país, acompanyada d'una delegació diplomàtica. Podeu veure un vídeo que va emetre la RadioTelevisăo CaboVerdiana, aquí.

Propers bolos destacats de PAPIRUS

Teatre Atrium de Viladecans
8 d'octubre (18h) i 9 d'octubre (12h)

Teatro Caja de Granada
27 de novembre (12h i 18h)

Museu Picasso de Málaga
4, 11, 18 de desembre (12h)

 

Per la seva banda, GIRAFES s'ha presentat per primer cop a Alemanya a PERFORMANCE PADEBORN, juntament amb RESIDUAL GURUS (l'espectacle de la cia. KARAM que vam ajudar a nèixer al 2009 i que ara acompanyem i distribuïm a través d'OBSIDIANA). Es tracta d'una fira que esperem que ens obri moltes portes a fer nous bolos en aquell país.

 

www.xirriquiteula.com

Foto PAPIRUS a MINDELACT
La RadioTelevisăo CaboVerdiana va emetre un reportatge sobre l'actuació de PAPIRUS

 

Foto GIRAFES a PERFORMANCE PADERBORN
La fira es desenvolupa en els jardins barrocs del Schloβ Neuhaus, als afores de Paderborn

CREACIÓ: PER UN INSTANT, AMB LA TRESCA

Ja us ho vam avançar en l’anterior butlletí, i ara comença a materialitzar-se: PER UN INSTANT neix de les composicions originals de La Tresca, un dels millors grups de música per a tots els públics de Catalunya, amb la complicitat i el toc artístic de la Iolanda Llansó, que signa la direcció des de Xirriquiteula.

Estem descobrint una nova Tresca com a músics d’escena. Fins ara ells havíen estat bàsicament al carrer, renovant el gènere de l’animació. Ara estan disfrutant l’experiència d’entrar en un teatre, amb tot el que això comporta.

Per Xirriquiteula també està sent un treball molt enriquidor. Formigues, veïnes xafarderes, astronautes i astrònoms, equilibristes i artistes de circ, dones d'aigua, princeses d'estar per casa, centpeus, marizebres i paparanyes... Entrar en el món particular de La Tresca ens fa sentir que recuperem una dosi de frescor que notàvem que estàvem perdent.

Tenim ganes de tornar a jugar, i ens hem ajuntat amb uns amics ideals per a fer-ho!

Durant el mes de juliol vam estar fent un laboratori on vam decidir l’estructura argumental de l’espectacle. Ara, passat l’estiu, hem reprès els assajos i estem repassant tota la feina feta fins ara, escollint i descartant idees, i aprofundint en el tò que li volem donar.

Durant el mes de desembre farem una residència artística al Centre Cultural de Vilanova del Vallès per a treballar els últims detalls. I del 27 al 30 de desembre serem al SAT! a presentar-ho públicament . Així que si voleu regalar-vos un bon concert aquest Nadal, ja podeu comprar l'entrada aquí.

Escolteu una mostra de la música de La Tresca, aquí

www.latresca.com

assaig de la tresca i la verdesca

assaig de la tresca i la verdesca

assaig de la tresca i la verdesca
Els músics de La Tresca durant els assajos que vam fer al juliol

L'EXPOSICIÓ CONTINUA VIVA

Com una sorpresa inesperada, continuem regalant l'experiència interactiva de la nostra exposició, als espectadors dels següents teatres:

    Badalona. Teatre Principal
    Fins l'1 d'octubre

    Viladecans. Teatre Atrium
    8 i 9 d'octubre coincidint amb les actuacions de PAPIRUS (8 Oct: 18h / 9 Oct: 12h)

 

Descarregueu-vos el dossier de l'exposició

uns nens juguen a la zona de camerino de l'exposició
Uns nens juguen a la zona del camerino de l'exposició

FEM MEMÒRIA: A TEMPO! MOLT AL DIA

Va ser al 2006 que la Iolanda Llansó va sentir les ganes d'explicar-nos aquesta història.

A través de la Maria, la protagonista d'A TEMPO!, que simbolitza l'herència que tantes dones (com la seva àvia) han deixat al llegat de la sabiesa popular, la Iolanda volia parlar-nos de la malaltia més extesa dels nostres dies: la falta de temps, la falta de consciència, la falta d'il·lusions per les coses petites.

A TEMPO! reflexiona sobre l'essència de la persona i la importància d'estar en sintonia amb els cicles de la natura.

Un tema del qual, actualment, molta gent comença a prendre consciència. Ho celebrem!

 

 

foto de A TEMPO!
Un moment d'A TEMPO! interpretat per la Rut Bertran i Marc Brualla.

OBSIDIANA JA CAMINA

Ja fa uns quants mesos que us ho estem anunciant, i en la passada Fira de Tàrrega vam aprofitar per a fer-ho públic en un acte adreçat a professionals.

La oficina de Xirriquiteula ara es dirà OBSIDIANA. Des de fa anys, una de les característiques de la nostra companyia és que teníem una oficina pròpia que s'encarregava d'acompanyar tot el procés de creació dels espectacles. Des de la producció, fins a la venda, passant per la comunicació i la gestió administrativa. Amb aquesta oficina també vam començar a obrir la companyia al mercat internacional.

Això va comportar que artistes propers a la nostra manera de treballar, vinguéssin a demanar-nos que els acompanyéssim en la producció i difusió dels seus espectacles.

Mica en mica hem anat prenent consciència d'aquesta transformació interna, i és ara que volem posar-hi nom: OBSIDIANA, que a la vegada és el nom d'una pedra que, segons els experts, té les propietats de desvetllar allò que està ocult per a que pugui ser canalitzat de noves formes, com la creativitat i l’art.

OBSIDIANA seguirà sent l'oficina de Xirriquiteula, i a més també d'altres artistes afins.

A més de ser “la formigueta que treballa darrere els creadors” de Xirriquiteula, a OBSIDIANA també acompanyen els espectacles CALL ME MARIA i RESIDUAL GURUS.

 

www.obsidiana.cat

 

 

foto de l'oficina
Des de l'oficina de Xirriquiteula, que ara passarà a dir-se OBSIDIANA, hem ajudat a la creació d'espectacles tan diversos com RESIDUAL GURUS i CALL ME MARIA

   

XIRRIQUITEULA TEATRE, S.L.
Ap. Correus, 44 · 08911 Badalona (Barcelona)
Tel. / Fax (+34) 93 389 43 87 • Skype: “xirriquiteula” • info@xirriquiteula.com


Amb el suport de:

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya Amb el suport de l'Institut Ramon Llull Con el apoyo del INAEM