Xirriquiteula teatre
Xirriquiteula 25 anys
25 ANYS fent teatre de sala
i de carrer per a tots els públics
Butlletí informatiu / Gener - Març 2012
 

PER UN INSTANT... AMB LA TRESCA

Ha arribat el moment, i ja podeu veure el nou espectacle del que us havíem anat parlant: PER UN INSTANT. Es tracta d'un concert teatralitzat fet per La Tresca i Xirriquiteula, dues companyies d'espectacles familiars que s'uneixen per primer cop.

Com us comentàvem en el darrer butlletí, PER UN INSTANT és un espectacle on LA TRESCA aporta les composicions musicals originals i XIRRIQUITEULA TEATRE (sota la direcció de la Iolanda Llansó) el muntatge teatral.

La idea s’ha anat forjant poc a poc aquests mesos, culminant finalment amb una residencia artística al Centre Cultural de Vilanova durant el mes de desembre, i aquestes festes de Nadal l’hem presentat públicament al SAT. Tot plegat ha estat un èxit, amb la sala plena de públic tots els dies.

Si encara no heu vist l'espectacle ja us anunciem que tindreu la oportunitat de fer-ho a La Mostra d'Igualada!

 

Foto PER UN INSTANT al SAT
PER UN INSTANT s'ha estrenat aquest Nadal al SAT

 

Foto EQUIP OBSIDIANA saludant
Equip artístic, tècnic i administratiu que ha treballat en aquesta producció

REPÀS DELS BOLOS DE XIRRIQUITEULA

Després dels viatges arreu del món els darrers mesos (els podeu veure més explicats a un article publicat al número 176 de la revista Entreacte), hem acabat l’any representant els nostres espectacles PAPIRUS i CONTES DEL CEL per zones més properes a casa.

Aquests clàssics de XIRRIQUITEULA TEATRE s’han pogut veure aquest darrer trimestre de l’any a poblacions catalanes com Viladecans, Vic, l‘Hospitalet de Llobregat i Bescanó. A més, PAP i RUS s’han acostat a terres andaluses per actuar al Museu Picasso de Málaga i a Granada des d'on hem rebut una crítica preciosa i molt emotiva.

Les GIRAFES si que han anat una mica més enllà i després de l’experiència de Paderborn han fet gira per França durant aquest mes de desembre passant per Annemasse i Carpentras.

I per començar l'any els Reis Mags d’Orient han convidat a les GIRAFES i l’ELEFANT de XIRRIQUITEULA a desfilar amb ells a la cavalcada de Bilbao. Ja havíem tingut l’honor d’acompanyar a Ses Majestats a d’altres cavalcades a Barcelona i Badalona, i ens ha fet molta il·lusió poder col·laborar amb ells una vegada més.

Foto PAPIRUS a Granada
Representacions de PAPIRUS al Teatro Caja de Granada

Foto de l'ELEFANT a Bilbao

Foto de les GIRAFES a Bilbao
L'ELEFANT i les GIRAFES acompanyant als Reis Mags a la cavalcada de Bilbao

FEM MEMÒRIA: CONTES DEL CEL L'ESPECTACLE INCOMBUSTIBLE

La Rut Bertran, actriu veterana de XIRRIQUITEULA que ha actuat en diferents espectacles de la companyia, ens explica la seva experiència...

Fa 12 anys, a la furgo, tornant d’ un bolo d’un espectacle de carrer, en Dani va deixar anar que acceptava propostes per fer un espectacle. Així va començar CONTES DEL CEL.

Després de presentar una proposta que va encaixar, ens vam posar a la feina. Des de llavors ja s’han fet més de 900 bolos i encara seguim.

Un munt d’anècdotes, entre elles que a en Marc i a mi l’espectacle ens va unir sentimentalment i un munt d’experiències viscudes, bones i dolentes, perquè anar de bolo no sempre són flors i violes. Per exemple:  quedar-nos sense llum fins a tres vegades en un bolo , que la furgoneta s’espatlli i arribem al teatre en  grua i escoltats pels mossos, fer un bolo sense veu ( gens ni mica), que faci tant de vent que tot el material d’attrezzo surt volant i acabar el bolo es converteix en una odissea, fer molts i molts km en furgoneta... però sempre acabes quedant-te amb les bones com per exemple: actuar en teatres increïbles, conèixer mols pobles i ciutats, conèixer molta gastronomia!! Les cares dels nens (i dels pares i mares) durant i després de les funcions, les felicitacions, els premis, els hotels, fer l’espectacle en portuguès sense saber portuguès, la satisfacció de fer una cosa que t’agrada, els moments absurds i els atacs de riure amb els companys, la gent que hem conegut, l’experiència adquirida... en fi no acabaríem mai.

Que VISCA ELS CONTES DEL CEL!!”.

 

Foto de Contes del Cel
La Rut i el Marc, els actors de CONTES DEL CEL

   

XIRRIQUITEULA TEATRE, S.L.
Ap. Correus, 44 · 08911 Badalona (Barcelona)
Tel. (+34) 93 389 43 87 • Skype: “xirriquiteula” • info@xirriquiteula.com


Amb el suport de:

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya Amb el suport de l'Institut Ramon Llull Con el apoyo del INAEM